WORD OOK VRIJWILLIGER

in de regio Den Haag

De Participatie Keuken helpt de kwetsbaren in Den Haag via gezonde maaltijden om zich weer (sociaal) gezond, gezien en gewaardeerd te voelen. En daar hebben we jouw hulp bij nodig!

Telefonistes gezocht!

Hou jij van mensen? En heb je altijd al iets goeds willen doen voor de medemens in Den Haag, maar heb je niet altijd de mogelijkheid om dit op locatie te doen of van huis te zijn? Dan is dit echt iets voor jou!

De Participatie Keuken zoekt per direct enthousiaste vrijwilligers met een glimlach, een luisterend oor en een beetje geduld. Veel kwetsbare ouderen hebben jouw steun nodig in deze moeilijke tijden. Jij kunt het verschil maken in hun leven. Gewoon vanuit je eigen huis!

Wat doet de Participatie Keuken?

De Participatie Keuken bezorgt bij kwetsbare ouderen, door heel Den Haag, maaltijden aan de deur en steekt hen een hart onder de riem d.m.v. een lach en een praatje. Door de coronacrisis is er veel sociale steun weggevallen, maar de vraag daarnaar is alleen maar toegenomen. Veel ouderen durven of willen de deur niet meer uit en hebben geen vangnet om hen door deze lastige periode te helpen.

Hoe werkt het?

 • Vanuit je eigen huis neem je de telefoon op via de Participatie Keuken-telefoon. De telefoon wordt doorgeschakeld naar jouw telefoon. 
 • Je beantwoordt de vragen van de ouderen. Of je maakt gewoon gezellig een praatje met deze bijzondere groep mensen.
 • Alle opmerkingen/vragen en oplossingen/antwoorden noteer je in een excel sheet, die je vervolgens naar de Participatie Keuken mailt. 
 • Er is keuze uit verschillende dagen en tijden: ma t/m do 10-12u en vr 10-13u en 13-16u en hoeft dus niet veel tijd te kosten. 

Wat levert het jou op?

 • Positieve energie voor een hele week
 • Een goed gevoel. Je doet bijzonder werk! 
 • Waardering! Heel veel ouderen zijn je heel dankbaar.

Kortom, hou jij van mensen. Wil je graag iets betekenen voor kwetsbare ouderen in Den Haag? En vind je het leuk om echt even de tijd te nemen om iemand te woord te staan. Dan ben jij hét visitekaartje van de Participatie Keuken en zoeken we jou! Meld je snel aan bij Mireille. 

Ervaren, zelfstandige (hobby)koks gezocht

De Participatie Keuken roept Community Koken in het leven! Community Koken is gericht op het verbinden, van zowel mensen als maatschappelijke thema’s. Denk aan eenzaamheid tegengaan door samen en/of voor elkaar te koken, integratie door verhalen en ervaringen met elkaar te delen aan tafel, gezondheid door focus op gezonde voeding en beweging, voedselverspilling door te koken met overschot aan voedsel. Door heel Den Haag zal op verschillende plekken door vrijwillige koks worden gekookt voor en/of met kwetsbare mensen. Gedurende de Corona-periode brengen we de maaltijden bij de mensen langs. Na het Corona-tijdperk nodigen we mensen uit om op locatie te komen eten. Help jij mee?

Wij zoeken jou!

Voor Community Koken zijn we op zoek naar zelfstandige, vrijwillige koks die met gemak kunnen koken voor 10-30 personen en graag iets voor een ander willen betekenen. Je stelt zelf met een beperkt budget de maaltijd samen, doet de inkopen, kookt de maaltijd en zorgt dat alles schoon en opgeruimd blijft. Je zult hierbij ondersteund worden door een ‘hulp-kok’. Goed kunnen samenwerken is dus een must. Qua tijdsbesteding zal dit wekelijks een middag in beslag nemen.

Hoe werkt het?

 • Je stelt zelf een maaltijd samen
 • Koopt de ingrediënten in
 • Kookt voor 10-30 personen samen met een (hulp)kok
 • Je werkt hygiënisch en houdt de keuken schoon
 • Dit kost je wekelijks een halve dag van je tijd en levert je een week aan positieve energie op

Help jij mee het verschil te maken? Meld je dan snel aan bij Sonja. Dan bekijken we samen welke locatie en dag bij jou past.

Maaltijdbezorgers gezocht

Door de coronacrisis is er veel sociale steun weggevallen, maar de vraag daarnaar is alleen maar toegenomen. Veel ouderen durven of willen de deur niet meer uit en hebben geen vangnet om hen door deze lastige periode te helpen. De Participatie Keuken bezorgt hen – door heel Den Haag – maaltijden aan de deur en steekt hen een hart onder de riem d.m.v. een lach en een praatje.

Wij zijn op zoek naar maaltijdbezorgers in regio Den Haag.

Hoe werkt het?

 • Op vrijdagmiddagen tussen 11.30 en 12.30 verzamelen bij Guntersteinweg 377
 • Ophalen van adressen en maaltijden
 • Met eigen vervoer vóór 16.00 uur bij ouderen bezorgen
 • Dit kost je wekelijks 1 tot 2 uur van je tijd en levert je een week aan positieve energie

Wil je iets betekenen voor kwetsbare ouderen in Den Haag? Heb/maak je op vrijdagmiddagen tijd en beschik je over een auto of (bak)fiets met fietstassen. Meld je dan snel aan bij Sonja. 

De Participatie Keuken doet zijn uiterste best om zo veilig mogelijk ‘Corona proof ‘ te
werken. Wij houden ons daarom strikt aan de adviezen van het RIVM.