Zuidwest op z’n best zomer BBQ groot succes

De kipsaté en vegetarische BBQ hapjes gingen deze keer wel heel hard. Voor meer dan honderd bezoekers verzorgde het team van de Participatie Keuken een heerlijke uitgebreide barbecue op het achterterrein. Deze keer werd er gekookt voor actieve bewoners van Den Haag Zuidwest, en voor de medewerkers van de maatschappelijke organisaties in de “Alliantie Sociale Samenhang en Participatie’. De gemeente Den Haag, onder anderen vertegenwoordigd door wethouder Martijn Balster, bood deze feestelijke en ontspannen afsluiting van het jaar aan. Dit was echt Zuidwest op z’n best. 

De bezoekers werden welkom geheten door Charlie Ortega, voorzitter van de ‘alliantie’Stadsdeeldirecteur Harm Benthem ging in gesprek met bewoners over hun activiteiten voor de wijk. Vertegenwoordigers van verschillende organisaties uit de stad vertelden over hun activiteiten en plannen voor de toekomst van Zuidwest.

Voordat het buffet geopend werd, was er een bijzonder hoogtepunt: de uitreiking van de ‘Zuidwest-speldjes’. 6 actieve bewoners die veel voor de wijk betekenen, kregen zo’n speldje uit handen van de wethouder, als blijk van waardering voor hun uitzonderlijke inzet. De speldjes – en bloemen – gingen naar Kawkab, Mayura, Corrie en Fred. Zij zorgen er voor dat kwetsbare buurtbewoners een gezonde maaltijd krijgen. Kawkab doet dat vanuit Wijkwinkel BijBetje, Corrie en Fred vanuit Ontmoetingscentrum Morgenstond en Mayura vanuit haar eigen keuken én met behulp van haar eigen gezin. Mayura doet ook veel voor buurtkinderen die in armoede leven. Ze maakt lunchpakketjes en schiet te hulp met Sinterklaas en kerst door zelf cadeautjes te kopen.

Ook Danny en Charles kregen een Zuidwest speld. De sportieve Danny is buurtsportcoach in Zuidwest. Hij zet mensen aan het bewegen, organiseert naschoolse sportactiviteiten op diverse basisscholen in Zuidwest en verzorgt tegenwoordig ook fietslessen voor volwassenen. Charles maakt zich via het Wijkplatform Morgenstond sterk voor een betere verbinding tussen organisaties en bewoners en ondernemers.

We zijn blij dat we als team van de Participatie Keuken weer zoveel gastvrijheid konden bieden.

Fotocredit: Martijn Beekman 

Andere nieuws artikelen?