Na een oproep van de stadsdeeldirecteur van Loosduinen Mustapha el Boumeshouli om mensen niet te vergeten in Loosduinen, hebben Westlandse tuinders, Villa Ockenburgh en de Participatie Keuken de krachten gebundeld om mensen die het nodig hebben een hart onder de riem te steken. Al snel was duidelijk dat we dit mooie initiatief niet alleen in Loosduinen wilden houden, maar juist deze liefde verspreiden door heel (regio) Den Haag.

Wat willen we bereiken?

Ook in deze tijd blijven wij naar elkaar omkijken. Zeker tijdens de koudere Wintermaanden kunnen we allemaal wel wat extra liefde en warmte gebruiken. Middels een klein gebaar van een lekker kopje soep willen we er samen voor gaan zorgen dat het toch nog een super oftewel een Soeper Winter gaat worden. Wij willen liefde verspreiden door heel Den Haag en ver daarbuiten.

Liefde voor elkaar, een gezond leven en natuurlijk de liefde voor lekker eten. En wie kan de liefde voor lekker eten nu beter overbrengen dan de Horeca die tijdens Corona minder werk heeft en de tuinders die hun producten nu niet overal kunnen leveren.

We maken er beste van met elkaar door de krachten te bundelen en te zorgen voor elkaar.

Voor wie doen we dit?

We doen dit voor iedereen die deze winter (extra geraakt door Corona) wel een extra steuntje in de rug kan gebruiken. We starten met seniorencomplexen en zullen dit in de loop van de tijd uitbreiden naar andere groepen die wat eenzaam zijn en/of wat extra liefde kunnen gebruiken.

Hoe werkt het?

  • Verschillende Haagse Horeca koken wekelijks soep van gedoneerde groenten uit het Westland
  • Deze soep wordt direct ingevroren
  • Vele vrijwilligers(organisaties) halen deze soepen wekelijks op en bezorgen dit met een lach en een praatje op diverse locaties in regio Den Haag
  • Wij staan spontaan met soep op de stoep dus aanmelden kan helaas niet

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

#soeperwinter

Wil je ook meehelpen liefde te verspreiden? Dit kan uiteraard! Wij willen iedereen inspireren om naar de ander om te kijken zodat we samen een beweging op gang brengen. Fotografeer jouw soep momenten en deel deze via social media onder de hashtag #soeperwinter. Heb je soep ontvangen? Ben je soep aan het maken? Soep aan het uitdelen? Samen (op gepaste afstand) soep aan het eten? Deel alles want hiermee inspireer je anderen om hetzelfde te doen.

Samen maken we er een Soeper Winter van!

En vele vrijwilligers