Participatie Keuken Iftars

April 2022: Ramadan, de vastenperiode van een maand voor moslims. Tijdens deze maand wordt er gevast tussen zonsopgang en -ondergang. Er wordt dus niet gegeten en gedronken. Het stimuleert discipline, uithoudingsvermogen en zelfbeheersing. Het is ook een maand waarin extra aandacht geschonken wordt aan verdraagzaamheid, bezinning, verbroedering en verbinding. De maaltijd na zonsondergang heet iftar en wordt met de hele familie gegeten. Deze maand heeft de Participatie Keuken verschillende mooie verbindende iftars mogen organiseren.

In totaal hebben we bijna 500 mensen dankzij deze Iftar maaltijden met elkaar mogen verbinden. Moslims en niet-Moslims samen aan tafel in gesprek met elkaar.

Op woensdagavond 20 april organiseerde wij samen met MKB Den Haag een Iftar voor ondernemers in het Kunstmuseum Den Haag. Het doel was om op een laagdrempelige manier verbinding te leggen tussen de diverse Haagse ondernemers. 150 ondernemers gingen samen aan tafel en leerde elkaar beter kennen en genoten van een heerlijke maaltijd.

Ook in ons eigen sociale stadrestaurant waren er mooie ontmoetingen. Op initiatief van een aantal buurtbewoners is de Buurtiftar Moerwijk in het leven geroepen. Het was een fantastische avond waarin de wijk even samensmolt en er samen gelachen, gegeten en gedanst werd.

We maakten ook een uitstapje naar Zoetermeer waar we samen met Gro-up Buurtwerk een iftar voor ruim 100 buurtgenoten organiseerde. Het werd een gezellige avond waarin jong en oud met elkaar werd verbonden. Er vonden gesprekken plaats over eenzaamheid, saamhorigheid en de kracht tussen verbindingen met jongeren en volwassenen.

Mooie ontmoetingen die zeker smaken naar meer…

 

 

 

Andere nieuws artikelen?